Attica Football Games 2019-2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

Ø    ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

 

Ø  Για τις κατηγορίες Κ16, Κ14 η διαιτησία θα είναι τριπλή

Ø  Για την κατηγορία Κ13 η διαιτησία θα είναι τριπλή με δικαίωμα επιλογής μονής διαιτησίας, ύστερα από συνεννόηση των δύο συναγωνιζόμενων ομάδων και ενημέρωση στον διοργανωτή, σε περίπτωση επιλογής  μονής.

Ø  Για την κατηγορία  Κ12 η διαιτησία θα είναι μονή.

Ø  Για τις κατηγορίες  Κ11 και Κ10, λόγω του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του AFG, δεν θα υπάρξει διαιτησία.

Ø  Χρέη διαιτητών θα εκτελούν οι προπονητές των διαγωνιζομένων ομάδων.

Ø  Στα ως άνω εξαιρούνται οι κατηγορίες των Κ11 και Κ10 του β' ομίλου όπου και θα ορίζεται μονή διαιτησία.  

Ø Τα έξοδα της διαιτησίας θα βαρύνουν την γηπεδούχο ομάδα. Η καταβολή αυτών, θα εξυπηρετούσε, να γίνεται πριν την έναρξη του αγώνα για την γρηγορότερη αποδέσμευση των διαιτητών (μετακίνησή τους σε άλλους αγώνες). 

 

Ø ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

 

Ø Υποχρέωση του διαιτητή να παραλαμβάνει, πριν την έναρξη του  αγώνα συμπληρωμένο  και με τις δύο ομάδες (ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας μέσω του αρχηγού του τμήματος ) το έντυπο έκθεσης αγώνα (συνημμένο) το οποίο μετά το τέλος του  θα το ολοκληρώνει και θα το αποστέλλει στον διαχειριστή το αργότερο, έως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας του αγώνα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">1atticafootball@gmail.com 

 

Ø Σε όλους τους αγώνες που λαμβάνουν μέρος να είναι ομοιόμορφα (τριάδα) ντυμένοι με την στολή της διοργάνωσης και το λογότυπο του AFG.

Ø Η παρουσία τους στο χώρο να είναι ευρεπής και κόσμια.

Ø Να είναι προσιτοί προς τους νεαρούς αθλητές χωρίς αυτό να είναι ενάντια στην πειθαρχία και αυστηρότητα που απαιτεί το άθλημα. Αντιμετωπίζοντας με ηρεμία κάθε απρεπή και άκομψη συπεριφορά, προς κάθε κατεύθυνση,  χωρίς να κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα και  εκδηλώσεις, παρά δίνοντας λύσεις μέσα από τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Ø Κυρίαρχη σκέψη τους η διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών.

 

Ø  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: 

    Σε περίπτωση που φίλαθλος ή φίλαθλοι, που παρακολουθούν        αγώνα της διοργάνωσης (κατά πλειοψηφία γονείς) και ο οποίος καταφερθεί, εκφραστεί ή δημιουργήσει επεισόδιο εις βάρος διαιτητή, προπονητή ή αθλητή, ΑΜΕΣΑ ο διαιτητής επιβάλλει  προσωρινή διακοπή  στον αγώνα, ενημερώνει τους προπονητές των συναγωνιζόμενων ομάδων, οι οποίοι με την σειρά τους, από κοινού,  προβαίνουν σε πρώτη σύσταση προς τους φιλάθλους για την επικείμενη διακοπή του αγώνα. Εάν υπάρξει δεύτερη διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή, εφόσον δεν υπήρξε σύνεση στον χώρο ο διαιτητής ανακοινώνει και στους δύο προπονητές την ΟΡΙΣΤΙΚΉ διακοπή του

                                           

Ø  ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ø  Για την κατηγορία Κ16 δύο ημίχρονα, χρονικής διάρκειας 40’ ανά ημίχρονο (διαστάσεις γηπέδου 11x11).

Ø  Για τις κατηγορίες Κ14, Κ13 δύο ημίχρονα, χρονικής διάρκειας 35’ ανά ημίχρονο (διαστάσεις γηπέδου 11x11).

Ø  Για τις κατηγορίες Κ12, Κ11 δύο ημίχρονα, χρονικής διάρκειας 30’ ανά ημίχρονο (διαστάσεις γηπέδου 9x9).

Ø  Για την κατηγορία Κ10 δύο ημίχρονα, χρονικής διάρκειας 25’ ανά ημίχρονο (διαστάσεις γηπέδου 7x7).

Ø  Η διάρκεια του συνόλου των αγώνων, για το έτος 2019-2020, θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (21 αγωνιστικές όμιλος 8 ομάδων ) για τις κατηγορίες Κ16, Κ14 και Κ13, ομοίως σε τρείς περιόδους  (27 αγωνιστικές όμιλος 9 ομάδων,α'  όμιλος με ρεπό και 10 ομάδων β' όμιλος) για τις κατηγορίες Κ12.        

Ø  Για τις Κ11 και Κ10 σε τέσσερις περιόδους 28 αγωνιστικών όμιλος 8 ομάδων. 

Ø  Για τις τρεις μεγάλες κατηγορίες μετά την λήξη των μεταξύ τους παιχνιδιών (τριών περιόδων), θα ακολουθήσουν 3 (τρείς) αγώνες κατάταξης για θέσεις 1-4 και 5-8 ώστε να κλείσει η αθλητική χρονιά σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Ø Ημερομηνίες έναρξης 12-13/10/2019 για τις Κ16, Κ14, Κ13 και για τις κατηγορίες Κ12, Κ11, Κ10 21-22/09/2019    με κοινή ημερομηνία λήξης όλων των κατηγοριών 16-17/05/2020.

 

 

Ø  Εξαίρεση αγωνιστικών υποχρεώσεων, Εορτών και Αργίας:

 

Ø  28η Οκτωβρίου αργία για τις κατηγορίες Κ12, Κ11, Κ10

Ø Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων αργία (διακοπή

Ø αγωνιστικών υποχρεώσεων 20/12/2019 και έναρξη  

υποχρεώσεων 11/01/2020) για όλες τις κατηγορίες.

Ø  Καθαρά Δευτέρα αργία για όλες τις κατηγορίες

Ø  ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (18/4) & ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ (19/4) αργία για όλες τις κατηγορίες

Ø  Κυριακή του Θωμά (26/4) αργία για την  κατηγορία  Κ12.   

Ø   1η Μαϊου αργία για τις κατηγορίες Κ12, Κ11 και Κ10

 

Ø  ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

 

Ø  Οι αλλαγές για τις κατηγορίες Κ16, Κ14 και Κ13 θα είναι ελεύθερες στο Α’ ημίχρονο. Στην διάρκεια του Β’ ημιχρόνου κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα μόνο 3 (ΤΡΙΩΝ) διακοπών για αλλαγές , με απεριόριστο αριθμό αθλητών να τις πραγματοποιήσει έως και  10 (δέκα) λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Δικαίωμα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ αλλαγής σε διακοπή μίας εκ των δύο ομάδων δεν επιτρέπεται. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή αθλητή που αντικαταστάθηκε. Άρση του ως άνω ισχύει μόνο σε περίπτωση τραυματισμού αγωνιζόμενου αθλητή.

Ø  Για την κατηγορία Κ12 οι ως άνω δεσμεύσεις, με το δικαίωμα επανασυμμετοχής αθλητή που αντικαταστάθηκε. Επίσης μπορούν να γίνουν απεριόριστες αλλαγές καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ø  Για τις κατηγορίες Κ11 και Κ10 απεριόριστος αριθμός αλλαγών, με ευθύνη των προπονητών  καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να διακόπτεται αυτός.  

 

Ø  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

 

Ø  Αυστηρά ηλικιακή ανά κατηγορία όλων των συμμετεχόντων ομάδων.

  Εξαιρεση: Η ομάδα του Α.Ο. Χαιδαρίου στην κατηγορία των Κ16 δικαιούται να χρησιμοποιεί 3 (τρείς) αθλητές μεγαλύτερους κατά ΕΝΑ έτος (γεν. 2003) του προβλεπόμενου

 

Ø  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:

 

Ø  Η παρουσία ιατρού αποτελεί υποχρέωση της γηπεδούχου ομάδας.

Ø  Δεν θα διεξάγεται  αγώνας χωρίς την παρουσία ιατρού.

Ø Απαραίτητη προϋπόθεση η  πιστοποιημένη  παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Ø  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

 

Ø  Υποχρεωτική παράδοση κατάστασης υγείας και πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας των διαγωνιζομένων αθλητών στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

 

Ø  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Ø  Είσοδος ομάδων, οι συναγωνιζόμενοι πριν το αρχικό σφύριγμα της έναρξης του αγώνα θα εισέρχονται πιασμένοι από το χέρι πηγαίνοντας στην σέντρα του γηπέδου όπου και θα τους περιμένει ο διαιτητής για την έναρξη του. 

Ø  Οι  αγώνες όλων των κατηγοριών, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, να γίνονται την ίδια ημέρα σε συνεχή ροή του προγράμματος. Ιδιαίτερα στις κατηγορίες Κ16 και Κ14 να δίνεται προτεραιότητα και να είναι συνεχόμενοι (αποδέσμευση τριπλής διαιτησίας) για την εύρυθμη λειτουργία όλου του προγράμματος.  

Ø  Επίσης στις κατηγορίες Κ16 και Κ14 να δίνετε, εφόσον αυτό δεν είναι σε βάρος του προγράμματος, χρονικό περιθώριο 30 (τριάντα) λεπτών για προθέρμανση, μετά την λήξη της προηγηθείσης συνάντησης και της δικής τους έναρξης.

Ø Στις κατηγορίες Κ12, Κ11 και Κ10 στην ακτίνα και πλάγια της μεγάλης περιοχής καθώς και στα κόρνερ σε περίπτωση επίτευξης τέρματος, με απ' ευθείας λάκτισμα, το τέρμα ακυρώνεται και επανεκτελείται από το ίδιο σημείο

Ø  Στις κατηγορίες Κ12, Κ11 και Κ10 σε ελεύθερη επαναφορά του παιχνιδιού, η πρώτη πάσα από τον τερματοφύλακα καθώς και η δεύτερη πάσα από τον αμυντικό θα είναι ελεύθερες (χωρίς την πίεση του αντιπάλου).

Ø  Στις κατηγορίες Κ16, Κ14 και Κ13 θα υπάρξει βαθμολογία καθώς και οι προβλεπόμενες ποινές, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε τυχόν παραπτώματα αθλητών. Σε περίπτωση επιβολής ποινής αποβολής σε αθλητή, δεύτερη κίτρινη κάρτα ή απ' ευθείας κόκκινη, η τιμωρία ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να του αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη αγωνιστική. Εξαίρεση του ως άνω σε φαινόμενο που αθλητής αποβλήθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς σε, διαιτητή - προπονητή.-  συμπαίκτη ή συναθλητή της συναγωνιζόμενης ομάδας καθώς και προς φίλαθλο, η ποινή που θα του επιβάλλεται θα είναι αποκλεισμός 1 (ενός) μηνός από τους αγώνες της διοργάνωσης. 

Ø  Στις κατηγορίες  Κ12, Κ11 και Κ10 σε περίπτωση μη επιτεύξεως τέρματος από μία εκ των δύο ομάδων, το ανώτερο σκορ που θα προσμετράτε στην νικήτρια ομάδα θα είναι τα τέσσερα τέρματα. Σε περίπτωση επιτεύξεως τερμάτων και από τις δύο ομάδες, ως ανώτατο όριο διαφοράς ορίζονται τα τέσσερα τέρματα.

Ø  Υποχρέωση των ομάδων στις φανέλες των διαγωνιζομένων αθλητών να υπάρχει αρίθμηση.

Ø  Τοποθέτηση, στις 4 (τέσσερις) γωνίες του γηπέδου, σημαιάκια ορίων του αγωνιστικού χώρου. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Σ/Κ.

Ø  Οι ενάρξεις των  αγώνων να ορίζονται σε εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών  11:00 - 18:00. Υποχρέωση των ομάδων η συνεπής τήρηση του προγράμματος. Να δίνεται προτεραιότητα στους αγώνες του Attica από άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Περίπτωση αναγκαστικής αναβολής αγώνα ορίζεται μόνο η ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου καθώς  και οι ακατάλληλες καιρικές  συνθήκες. Την αναβολή του αγώνα των ως άνω αποφασίζει ο διαιτητής παρουσία των συναγωνιζόμενων ομάδων στο γήπεδο  πριν την έναρξή του.

Ø  Υποχρέωση των ομάδων, σε περίπτωση αναβολής, να ενημερώσουν εγγράφως, τουλάχιστον 3 (τρεις) ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα, τον διοργανωτή, τον λόγο που οδηγεί σε αυτή. 

Ø  Η διεξαγωγή τυχόν αναβληθέντων αγώνων θα γίνεται υποχρεωτικά και ύστερα από συνεννόηση των αρμοδίων των διαγωνιζομένων ομάδων  στα κάτωθι χρονικά περιθώρια:

α) σε καθημερινή ημέρα της αμέσως ερχόμενης εβδομάδας,

β) σε διπλό αγώνα των ομάδων τους  το αμέσως ερχόμενο Σ/Κ  ήτοι: Σάββατο μεταξύ τους και Κυριακή με τον προγραμματισμένο αντίπαλο της τρεχούσης αγωνιστικής ή αντίστροφα.

γ) με την πρώτη διακοπή της διοργάνωσης (εορτές – αργίας) αμέσως μετά το τέλος της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ø  Τέλος σε κάθε άλλη περίπτωση   ομάδα  που δεν θα είναι συνεπής με τα ως άνω και παρουσιασθούν δύο αναβολές, ανεξαρτήτως κατηγορίας τμήματος, κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου θα αποβάλλεται από την διοργάνωση έως το τέλος αυτής.

Ø  Σε περιπτώσεις φαινομένου υψηλής θερμοκρασίας, θα διακόπτεται για 5' ο αγώνας, ενδιάμεσα της διάρκειας των δύο αγωνιστικών  ημιχρόνων, προκειμένου να δροσίζονται οι νεαροί αθλητές. 

Ø  Σε ενδεχόμενο, κατά την διάρκεια αγώνα, ξαφνικής έντονης βροχόπτωσης, ιδιαίτερα για τις μικρές κατηγορίες, θα διακόπτεται ο αγώνας.

Ø  Όπως επίσης σε καιρικό φαινόμενο με ισχυρούς ανέμους δεν θα διεξάγονται ή θα διακόπτονται οι αγώνες που χρησιμοποιούνται κινητές εστίες τερμάτων ή εγκυμονούν άλλοι κίνδυνοι (ύπαρξη λαμαρίνων κ.α. ).

Ø  Θα τηρούνται οι ισχύοντες κανονισμοί ποδοσφαίρου.                                                                                                           

 ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: α) Κ16, Κ14, Κ13  Νο 5. &  β) Κ12, Κ11 & Κ10  Νο 4.

Ø  Γήπεδα τέλεσης αγώνων :

 

Ø  Για την κατηγορία Κ16 ορίζονται γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων οι εγκαταστάσεις των Π.Α.Ε.,  ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καθώς και τα γήπεδα των Τραχώνων, Αλίμου (Π.Α.Ε. Πανιώνιος) και Αγίου Ιορεθέου, Ηφαίστου Περιστερίου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), σε άλλη περίπτωση, εκτός των ανωτέρω, η γηπεδούχος ομάδα θα υποχρεούται να αγωνιστεί στο γήπεδο (αναφερόμενα) της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ø  Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οι αγώνες θα γίνονται στις εγκαταστάσεις των ομάδων όπως επίσης και στα γήπεδα που έχουν δηλώσει, εφόσον αυτά πληρούν τα προβλεπόμενα.

 

Ø ΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ευθύνη των ομάδων τα γήπεδα που χρησιμοποιούν να ΠΛΗΡΟΥΝ τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις (άδεια λειτουργίας - κανόνες ασφάλειας)  διεξαγωγής αγώνων. 

 

Ø  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:

 

Ø  Αποστολή, από τις ομάδες, στη διοργανώτρια για ανάρτηση στο site ονομαστική κατάσταση αθλητών ανά κατηγορία (σε μορφή EXCEL) με ευθύνη των Υπευθύνων, (νόμος περί προσωπικών δεδομένων) με την απαραίτητη συναίνεση του κηδεμόνα (συνημμένο σχετικό έγγραφο).

Ø  Κάθε Τετάρτη έως τις 12:00, σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω email), ενημέρωση στον διοργανωτή,  ημερομηνία, ώρα και γήπεδο τέλεσης αγώνα ανά κατηγορία συμμετεχόντων.

Ø  Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η λήψη και αναμετάδοση φωτογραφικού υλικού και βίντεο, εκτός από των συμμετεχόντων ομάδων οι οποίες έχουν το δικαίωμα αυτό για εσωτερικούς εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους και εφόσον έχουν πιστοποιήσει στην διοργανώτρια τα στοιχεία του αρμοδίου που θα έχει την άδεια λήψης βίντεο και φωτογραφικού υλικού (νόμος περί προσωπικών δεδομένων).

Ø  Το υλικό κατ’ εξαίρεση δύναται να αποστέλλεται στον διοργανωτή προκειμένου να γίνεται ανάρτησή του στο site.  

Ø  Η ιδιότητα της ιστοσελίδας είναι ενημερωτικού χαρακτήρα καθώς και καταχώρησης στατιστικών.

Ø  Στη λήξη των αγώνων μέριμνα των ομάδων και  της διοργάνωσης να γίνει εορταστική εκδήλωση.               

 

1η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ AFG 2019 - 2020

  .

                                             

ΒΙΝΤΕΟ