Talents Football Games 2019-2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

Ø    ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

 

Ø  Για τις κατηγορίες Κ16, Κ15 η διαιτησία  είναι μονή.

Ø  Για την κατηγορία Κ14 και Κ13 η διαιτησία ομοίως είναι  μονή .   

Ø Τα έξοδα της διαιτησίας θα βαρύνουν την γηπεδούχο ομάδα. Η καταβολή αυτών, να γίνεται πριν την έναρξη του αγώνα για την γρηγορότερη αποδέσμευση των διαιτητών (μετακίνησή τους σε άλλους αγώνες). 

 

Ø ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

 

Ø Υποχρέωση του διαιτητή να παραλαμβάνει, πριν την έναρξη του  αγώνα συμπληρωμένο  και με τις δύο ομάδες (ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας μέσω του αρχηγού του τμήματος ) το έντυπο έκθεσης αγώνα (συνημμένο) το οποίο μετά το τέλος του  θα το ολοκληρώνει και θα το αποστέλλει στον διαχειριστή το αργότερο, έως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας του αγώνα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">1atticafootball@gmail.com 

 

Ø Σε όλους τους αγώνες που λαμβάνουν μέρος να είναι ομοιόμορφα (τριάδα) ντυμένοι με την στολή της διοργάνωσης και το λογότυπο του AFG.

Ø Η παρουσία τους στο χώρο να είναι ευρεπής και κόσμια.

Ø Να είναι προσιτοί προς τους νεαρούς αθλητές χωρίς αυτό να είναι ενάντια στην πειθαρχία και αυστηρότητα που απαιτεί το άθλημα. Αντιμετωπίζοντας με ηρεμία κάθε απρεπή και άκομψη συπεριφορά, προς κάθε κατεύθυνση,  χωρίς να κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα και  εκδηλώσεις, παρά δίνοντας λύσεις μέσα από τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Ø Κυρίαρχη σκέψη τους η διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών.

 

Ø  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: 

    Σε περίπτωση που φίλαθλος ή φίλαθλοι, που παρακολουθούν        αγώνα της διοργάνωσης (κατά πλειοψηφία γονείς) και ο οποίος καταφερθεί, εκφραστεί ή δημιουργήσει επεισόδιο εις βάρος διαιτητή, προπονητή ή αθλητή, ΑΜΕΣΑ ο διαιτητής επιβάλλει  προσωρινή διακοπή  στον αγώνα, ενημερώνει τους προπονητές των συναγωνιζόμενων ομάδων, οι οποίοι με την σειρά τους, από κοινού,  προβαίνουν σε πρώτη σύσταση προς τους φιλάθλους για την επικείμενη διακοπή του αγώνα. Εάν υπάρξει δεύτερη διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή, εφόσον δεν υπήρξε σύνεση στον χώρο ο διαιτητής ανακοινώνει και στους δύο προπονητές την ΟΡΙΣΤΙΚΉ διακοπή του

                                           

Ø  ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ø  Για τις κατηγορίες Κ16 και Κ15 δύο  ημίχρονα, χρονικής διάρκειας 40’ ανά ημίχρονο (διαστάσεις γηπέδου 11x11).

Ø  Για τις κατηγορίες Κ14, Κ13 δύο ημίχρονα, χρονικής διάρκειας 35’ ανά ημίχρονο (διαστάσεις γηπέδου 11x11.

Ø  Η διάρκεια του συνόλου των αγώνων, για το έτος 2019-2020, θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (21 αγωνιστικές όμιλος 8 ομάδων ) για τις κατηγορίες Κ16, Κ14 και Κ13, ομοίως σε τρείς περιόδους  (27 αγωνιστικές όμιλος 9 ομάδων), για την κατηγορία Κ15.        . 

Ø  Για τις τρεις κατηγορίες Κ16, Κ14 και Κ13 μετά την λήξη των μεταξύ τους παιχνιδιών (τριών περιόδων), θα ακολουθήσουν 4 (τέσσερις) αγώνες κατάταξης για να κλείσει η αθλητική χρονιά σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Ø Ημερομηνίες έναρξης 12-13/10/2019 με κοινή ημερομηνία λήξης όλων των κατηγοριών 16-17/05/2020.

 

 

Ø  Εξαίρεση αγωνιστικών υποχρεώσεων, Εορτών και Αργίας:

 

Ø Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων διακοπή  αγωνιστικών υποχρεώσεων 20/12/2019 και έναρξη  

υποχρεώσεων 11/01/2020) για όλες τις κατηγορίες.

Ø  Καθαρά Δευτέρα αργία για όλες τις κατηγορίες

Ø  Πάσχα αργία για όλες τις κατηγορίες. 

 

 

Ø  ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

 

Ø  Οι αλλαγές για όλες τις κατηγορίες εκτόςτην Κ13 θα είναι ελεύθερες στο Α’  ημίχρονο ενώ στην διάρκεια του Β’ ημιχρόνου κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα μόνο 2 (δύο) διακοπών για αλλαγές, με απεριόριστο αριθμό αθλητών να τις πραγματοποιήσει έως και  10 (δέκα) λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή αθλητή που αντικαταστάθηκε. Άρση του ως άνω ισχύει μόνο σε περίπτωση τραυματισμού αγωνιζόμενου αθλητή.  

 

Ø  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

 

Ø  Αυστηρά ηλικιακή ανά κατηγορία όλων των συμμετεχόντων ομάδων. (Εξαίρεση σε περίπτωση πού παρουσιαστεί ομάδα, αδύνατη των περιστάσεων θα δύναται το δικαίωμα συμμετοχής 3 (ΤΡΙΩΝ) αθλητών μεγαλύτερων κατά ένα έτος και ΜΟΝΟ κατόπιν αιτήματος και έγκρισης απο την διοργάνωση).

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΗ:

Σύμφωνα με τα ανωτέρω δικαίωμα αθλητή κατά 1 (ΕΝΑ) έτος μεγαλύτερο και έως 3 (ΤΡΕΙΣ) ανά κατηγορία αποκτούν οι ομάδες:

α) ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΕ: Κατηγορίες Κ16 & κ13 έως 3 αθλητές γεννηθέντες το 2003 και 2006 αντίστοιχα

β) ΕΡΜΗΣ ΣΧ. ΑΕΚ: Κατηγορία Κ14          έως  3 αθλητές γεννηθέντες το 2005

γ) ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΣ:  Κατηγορίες Κ16 & Κ13 έως 3 αθλητές γεννηθέντες το 2003 και 2006 αντίστοιχα

δ) ΗΝΙΟΧΟΣ       :  Κατηγορία  Κ13           έως 3 αθλητές γεννηθέντες το 2006

ε) VALENCIA C.F.:  Κατηγορία  Κ16 & Κ15 έως 2 αθλητές γεννηθέντες το 2003 και 2004 αντίστοιχα

στ) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΧ. ΜΕΝΙΔΙΟΥ: Κατηγορία Κ12 1 αθλητή γεννηθέντα το 2007.

ΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ. 

Ø  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:

 

Ø  Η παρουσία ιατρού αποτελεί υποχρέωση της γηπεδούχου ομάδας.

Ø  Δεν θα διεξάγεται  αγώνας χωρίς την παρουσία ιατρού.

Ø Απαραίτητη προϋπόθεση η  πιστοποιημένη  παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Ø  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

 

Ø  Υποχρεωτική παράδοση κατάστασης υγείας και πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας των διαγωνιζομένων αθλητών στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

 

Ø  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Ø  Είσοδος ομάδων, οι συναγωνιζόμενοι πριν το αρχικό σφύριγμα της έναρξης του αγώνα θα εισέρχονται πιασμένοι από το χέρι πηγαίνοντας στην σέντρα του γηπέδου όπου και θα τους περιμένει ο διαιτητής για την έναρξη του. 

Ø  Οι  αγώνες όλων των κατηγοριών, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, να γίνονται την ίδια ημέρα σε συνεχή ροή του προγράμματος. Ιδιαίτερα στις κατηγορίες Κ16 και Κ15 να δίνεται προτεραιότητα και να είναι συνεχόμενοι (αποδέσμευση τριπλής διαιτησίας) για την εύρυθμη λειτουργία όλου του προγράμματος.  

Ø  Επίσης στις κατηγορίες Κ16 και Κ15 να δίνετε, εφόσον αυτό δεν είναι σε βάρος του προγράμματος, χρονικό περιθώριο 30 (τριάντα) λεπτών για προθέρμανση, μετά την λήξη της προηγηθείσης συνάντησης και της δικής τους έναρξης.

 

Ø  Στις κατηγορίες Κ16, Κ14 και Κ13 θα υπάρξει βαθμολογία καθώς και οι προβλεπόμενες ποινές, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε τυχόν παραπτώματα αθλητών. Σε περίπτωση επιβολής ποινής αποβολής σε αθλητή, δεύτερη κίτρινη κάρτα ή απ' ευθείας κόκκινη, η τιμωρία ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να του αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη αγωνιστική. Εξαίρεση του ως άνω σε φαινόμενο που αθλητής αποβλήθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς σε, διαιτητή - προπονητή.-  συμπαίκτη ή συναθλητή της συναγωνιζόμενης ομάδας καθώς και προς φίλαθλο, η ποινή που θα του επιβάλλεται θα είναι αποκλεισμός 1 (ενός) μηνός από τους αγώνες της διοργάνωσης. 

 

Ø  Υποχρέωση των ομάδων στις φανέλες των διαγωνιζομένων αθλητών να υπάρχει αρίθμηση.

Ø  Τοποθέτηση, στις 4 (τέσσερις) γωνίες του γηπέδου, σημαιάκια ορίων του αγωνιστικού χώρου. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Σ/Κ.

Ø  Οι ενάρξεις των  αγώνων να ορίζονται σε εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών  11:00 - 18:00. Υποχρέωση των ομάδων η συνεπής τήρηση του προγράμματος. Να δίνεται προτεραιότητα στους αγώνες του Attica Talents από άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Περίπτωση αναγκαστικής αναβολής αγώνα ορίζεται μόνο η ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου καθώς  και οι ακατάλληλες καιρικές  συνθήκες. Την αναβολή του αγώνα των ως άνω αποφασίζει ο διαιτητής παρουσία των συναγωνιζόμενων ομάδων στο γήπεδο  πριν την έναρξή του.

Ø  Υποχρέωση των ομάδων, σε περίπτωση αναβολής, να ενημερώσουν εγγράφως, τουλάχιστον 3 (τρεις) ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα, τον διοργανωτή, τον λόγο που οδηγεί σε αυτή. 

Ø  Η διεξαγωγή τυχόν αναβληθέντων αγώνων θα γίνεται υποχρεωτικά και ύστερα από συνεννόηση των αρμοδίων των διαγωνιζομένων ομάδων  στα κάτωθι χρονικά περιθώρια:

α) σε καθημερινή ημέρα της αμέσως ερχόμενης εβδομάδας,

β) σε διπλό αγώνα των ομάδων τους  το αμέσως ερχόμενο Σ/Κ  ήτοι: Σάββατο μεταξύ τους και Κυριακή με τον προγραμματισμένο αντίπαλο της τρεχούσης αγωνιστικής ή αντίστροφα.

γ) με την πρώτη διακοπή της διοργάνωσης (εορτές – αργίας) αμέσως μετά το τέλος της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ø  Τέλος σε κάθε άλλη περίπτωση   ομάδα  που δεν θα είναι συνεπής με τα ως άνω και παρουσιασθούν δύο αναβολές, ανεξαρτήτως κατηγορίας τμήματος, κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου θα αποβάλλεται από την διοργάνωση έως το τέλος αυτής.

Ø  Σε περιπτώσεις φαινομένου υψηλής θερμοκρασίας, θα διακόπτεται για 5' ο αγώνας, ενδιάμεσα της διάρκειας των δύο αγωνιστικών  ημιχρόνων, προκειμένου να δροσίζονται οι νεαροί αθλητές. 

Ø  Σε ενδεχόμενο, κατά την διάρκεια αγώνα, ξαφνικής έντονης βροχόπτωσης, ιδιαίτερα για τις μικρές κατηγορίες, θα διακόπτεται ο αγώνας.

Ø  Όπως επίσης σε καιρικό φαινόμενο με ισχυρούς ανέμους δεν θα διεξάγονται ή θα διακόπτονται οι αγώνες που χρησιμοποιούνται κινητές εστίες τερμάτων ή εγκυμονούν άλλοι κίνδυνοι (ύπαρξη λαμαρίνων κ.α. ).

Ø  Θα τηρούνται οι ισχύοντες κανονισμοί ποδοσφαίρου.                                                                                               

         ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ: α) Κ16,Κ14,Κ13  Νο 5  &  β) Κ12,Κ11,Κ10  Νο 4

Ø  Γήπεδα τέλεσης αγώνων :

 

Ø  Για την κατηγορία Κ16 ορίζονται γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων οι εγκαταστάσεις των Π.Α.Ε.,  ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (όπου συμμετέχουν)  καθώς και τα γήπεδα των Τραχώνων, Αλίμου (Π.Α.Ε. Πανιώνιος) και Αγίου Ιορεθέου, Ηφαίστου Περιστερίου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), σε άλλη περίπτωση, εκτός των ανωτέρω, η γηπεδούχος ομάδα θα υποχρεούται να αγωνιστεί στο γήπεδο (αναφερόμενα) της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ø  Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οι αγώνες θα γίνονται στις εγκαταστάσεις των ομάδων όπως επίσης και στα γήπεδα που έχουν δηλώσει, εφόσον αυτά πληρούν τα προβλεπόμενα.

 

Ø ΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ευθύνη των ομάδων τα γήπεδα που χρησιμοποιούν να ΠΛΗΡΟΥΝ τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις (άδεια λειτουργίας - κανόνες ασφάλειας)  διεξαγωγής αγώνων. 

 

Ø  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:

 

Ø  Αποστολή, από τις ομάδες, στη διοργανώτρια για ανάρτηση στο site ονομαστική κατάσταση αθλητών ανά κατηγορία (σε μορφή EXCEL) με ευθύνη των Υπευθύνων, (νόμος περί προσωπικών δεδομένων) με την απαραίτητη συναίνεση του κηδεμόνα (συνημμένο σχετικό έγγραφο).

Ø  Κάθε Τετάρτη έως τις 12:00, σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω email), ενημέρωση στον διοργανωτή,  ημερομηνία, ώρα και γήπεδο τέλεσης αγώνα ανά κατηγορία συμμετεχόντων.

Ø  Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η λήψη και αναμετάδοση φωτογραφικού υλικού και βίντεο, εκτός από των συμμετεχόντων ομάδων οι οποίες έχουν το δικαίωμα αυτό για εσωτερικούς εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους και εφόσον έχουν πιστοποιήσει στην διοργανώτρια τα στοιχεία του αρμοδίου που θα έχει την άδεια λήψης βίντεο και φωτογραφικού υλικού (νόμος περί προσωπικών δεδομένων).

Ø  Το υλικό κατ’ εξαίρεση δύναται να αποστέλλεται στον διοργανωτή προκειμένου να γίνεται ανάρτησή του στο site.  

Ø  Η ιδιότητα της ιστοσελίδας είναι ενημερωτικού χαρακτήρα καθώς και καταχώρησης στατιστικών.

Ø  Στη λήξη των αγώνων μέριμνα των ομάδων και  της διοργάνωσης να γίνει εορταστική εκδήλωση.   

 

 

1η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ AFG 2019 - 2020

  

 

ΒΙΝΤΕΟ