Talents Football Games2020-2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

 

   ΠΡΟΣΟΧΗ: α) ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΩΣ, ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ Θ Ε Α Τ Ε Σ

           β) ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 

 

Ø   ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  

Ø   Για τις κατηγορίες Κ16 - Κ15 η διαιτησία θα είναι μονή

Ø Τα έξοδα της διαιτησίας θα βαρύνουν την γηπεδούχου ομάδα. Η καταβολή αυτών, θα εξυπηρετούσε, να γίνεται πριν την έναρξη του αγώνα για την ταχύτερη αποδέσμευση των διαιτητών (μετακίνηση των σε άλλους αγώνες). 

Ø ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ :

 

Ø Υποχρέωση του διαιτητή να παραλαμβάνει, πριν από την έναρξη του αγώνα, συμπληρωμένο και από τις δύο ομάδες (ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας μέσω του αρχηγού του τμήματος), το έντυπο έκθεσης αγώνας (συνημμένο) το οποίο μετά το τέλος του θα το ολοκληρώνει και θα αποστέλει στον διαχειριστή, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας του αγώνα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: α) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ø Σε όλους τους αγώνες που λαμβάνουν μέρος να είναι ντυμένοι με την στολή της διοργάνωσης και το λογότυπο του AFG .

Ø Η παρουσία και συμπεριφορά τους στο χώρο να είναι ευπρεπείς και κόσμια.

Ø Να είναι προσιτοί προς τους νεαρούς αθλητές, χωρίς αυτό να είναι ενάντια στην πειθαρχεία και αυστηρότητα που απαιτεί το άθλημα. Να αντιμετωπίζουν με ηρεμία κάθε απρεπεί, αντιαθλητική ή ανάρμοστη συμπεριφορά, προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς οι ίδιοι να κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα και εκδηλώσεις, αλλά να δίνουν λύσεις μέσα από τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Ø Κυρίαρχη  σκέψη τους η διαπαιδαγώγηση, εκμάθηση και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ σωστών χαρακτήρων και αθλητών.

 

Ø   ΣΥΜΠΕΡΑΦΟΡΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: 

    Σε περίπτωση που φίλαθλος ή φίλαθλοι, που παρακολουθούν αγώνα της διοργάνωσης (κατά πλειοψηφία γονείς), ο οποίος καταφερθεί, εκφραστεί ή δημιουργήσει επεισόδιο εις βάρος διαιτητή, προπονητή ή αθλητή, ΆΜΕΣΑ ο διαιτητής επιβάλλει  προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Καλεί και ενημερώνει τους προπονητές των συναγωνιζόμενων ομάδων του συμβάντος, οι οποίοι με την σειρά τους από κοινού, προβαίνουν σε ΜΙΑ πρώτη σύσταση προς τους φιλάθλους για επικείμενη ΟΡΙΣΤΙΚΉ διακοπή του αγώνα.

Εάν υπάρξει ΔΕΥΤΕΡΗ διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή, εφόσον δεν υπήρξε σύνεση στον χώρο, ο διαιτητής ανακοινώνει και στους δύο προπονητές την ΟΡΙΣΤΙΚΉ διακοπή του

                                           

Ø  ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ø  Για τις κατηγορίες Κ16-Κ15 δύο ημίχρονα, χρονικής διάρκειας 40’ ανά ημίχρονο (διαστάσεις γηπέδου 11x11).

Ø  Ø   Το πρόγραμμα των αγώνων των κατηγοριών Κ16, Κ14 και Κ13, για τα έτη 2020-2021, θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια, (προετοιμασίας-ετήσιο (τρεις περιόδους 21 αγωνιστικών όμιλος 8 ομάδων ) και κυπέλου (ATTICA CUP).

Το ετήσιο πτρόγραμμα των κατηγοριών Κ12, Κ11 και πιθανόν της Κ10 σε τρείς περιόδους (27 αγωνιστικές όμιλος 10 ομάδων).        

Ø  Στάδια των τριών μεγάλων κατηγοριών (Κ16, Κ14 και Κ13):

1ο στάδιο: Αγώνες προετοιμασίας έναρξη 05-06/09/2020 λήξη 17-18/10/2020

2ο στάδιο: Ετήσιοι εκπαιδευτικοί αγώνες έναρξη 24-25/10/2020 (για όλες τις κατηγορίες) και

3ο στάδιο: Αγώνες κυπέλλου (ATTICA CUP)  έναρξη 08-09/05/2021 λήξη 29-30/05/2021, ώστε να κλείσει η αγωνιστική περίοδος σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα. 

με Kοινή ημερομηνία λήξης όλων των κατηγοριών η 29η και 30η/05/2021.

 

Ø          Εξαίρεση αγωνιστικών υποχρεώσεων, Εορτών και Αργίας:

 

Ø  

Ø Χριστουγέννων:                     Διακοπή 19-20/12/20 & 26-27/12/20

Π   Πρωτοχρονιάς και Φώτων:       Διακοπή 02-03/01/21 & 09-10/01/21.

Ø       Καθαρά Δευτέρα:                    Διακοπή 13-14/03/21

Ø      ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΠΑΣΧΑ: Διακοπή 24-25/04/21 & 02-03/05/21   

Ø 

Ø  ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

 

Ø  Οι αλλαγές για τις κατηγορίες , Κ16, Κ14 και Κ13 θα είναι ελεύθερες στο Α’ ημίχρονο ενώ στην διάρκεια του Β’ ημιχρόνου κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα μόνο 3 (ΤΡΙΏΝ) διακοπών για αλλαγές , με απεριόριστο αριθμό αθλητών να τις πραγματοποιήσει έως και  10 (δέκα) λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Δικαίωμα ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΗΣ αλλαγής σε διακοπή μίας εκ των δύο ομάδων δεν επιτρέπεται. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή αθλητή που αντικαταστάθηκε. Άρση του ως άνω ισχύει μόνο σε περίπτωση τραυματισμού αγωνιζόμενου αθλητή.

Ø  Για την κατηγορία Κ12 οι ως άνω δεσμεύσεις, με το δικαίωμα επανασυμμετοχής αθλητή που αντικαταστάθηκε. Επίσης μπορούν να γίνουν απεριόριστες αλλαγές καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ø  Για τις κατηγορίες Κ11 και Κ10 απεριόριστος αριθμός αλλαγών, με ευθύνη των προπονητών  καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να διακόπτεται αυτός.  

 

Ø  ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:

 

Ø  Αυστηρά η προβλεπόμενη ηλικιακή, ανά κατηγορία, όλων των συμμετεχόντων ομάδων.

α)ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κ16 γεν. 2004, β) Κ14 γεν. 2007, γ) Κ13 γεν. 2008, δ) Κ12 γεν. 2009 και ε) Κ11 γεν. 2010.

 

Ø  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:

 

Ø  Η παρουσία ιατρού αποτελεί υποχρέωση της γηπεδούχου ομάδας.

Ø  Δεν θα διεξάγεται  αγώνας χωρίς την παρουσία ιατρού.

Ø Απαραίτητη προϋπόθεση η  πιστοποιημένη  παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Ø  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

 

Ø  Υποχρεωτικήπαράδοση κατάστασης υγείας και πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας των διαγωνιζομένων αθλητών στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

 

Ø  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Ø  Είσοδος ομάδων, οι συναγωνιζόμενοι πριν το αρχικό σφύριγμα της έναρξης του αγώνα θα εισέρχονται, σε παράταξη διπλής γραμμής, πηγαίνοντας στην σέντρα του γηπέδου  όπου και θα τους περιμένει ο διαιτητής για την έναρξη του. 

Ø  Οι  αγώνες όλων των κατηγοριών, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, να γίνονται την ίδια ημέρα σε συνεχή ροή του προγράμματος. Ιδιαίτερα στις κατηγορίες Κ16 και Κ14 να δίνεται προτεραιότητα και να είναι συνεχόμενοι (αποδέσμευση τριπλής διαιτησίας) για την εύρυθμη λειτουργία όλου του προγράμματος.  

Ø  Επίσης στις κατηγορίες Κ16 και Κ14 να δίνετε, εφόσον αυτό δεν είναι σε βάρος του προγράμματος, χρονικό περιθώριο 30 (τριάντα) λεπτών για προθέρμανση, μετά την λήξη της προηγηθείσης συνάντησης και της δικής τους έναρξης.

Ø Στις κατηγορίες Κ12, Κ11 και Κ10 στην ακτίνα και πλάγια της μεγάλης περιοχής καθώς και στα κόρνερ σε περίπτωση επίτευξης τέρματος, με απ' ευθείας λάκτισμα, το τέρμα ακυρώνεται και επανεκτελείται από το ίδιο σημείο

Ø  Στις κατηγορίες Κ12, Κ11 και Κ10 σε ελεύθερη επαναφορά του παιχνιδιού, η πρώτη πάσα από τον τερματοφύλακα καθώς και η δεύτερη πάσα από τον αμυντικό θα είναι ελεύθερες (χωρίς την πίεση του αντιπάλου).

Ø  Στις κατηγορίες Κ16, Κ14 και Κ13 θα υπάρξει βαθμολογία καθώς και οι προβλεπόμενες ποινές, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε τυχόν παραπτώματα αθλητών. Σε περίπτωση επιβολής ποινής αποβολής σε αθλητή, δεύτερη κίτρινη κάρτα ή απ' ευθείας κόκκινη, η τιμωρία ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να του αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη αγωνιστική. Εξαίρεση του ως άνω σε φαινόμενο που αθλητής αποβλήθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς σε, διαιτητή - προπονητή.-  συμπαίκτη ή συναθλητή της συναγωνιζόμενης ομάδας καθώς και προς φίλαθλο, η ποινή που θα του επιβάλλεται θα είναι αποκλεισμός 1 (ενός) μηνός από τους αγώνες της διοργάνωσης. 

Ø  Στις κατηγορίες  Κ12, Κ11 και Κ10 σε περίπτωση μη επιτεύξεως τέρματος από μία εκ των δύο ομάδων, το ανώτερο σκορ που θα προσμετράτε στην νικήτρια ομάδα θα είναι τα τέσσερα τέρματα. Σε περίπτωση επιτεύξεως τερμάτων και από τις δύο ομάδες, ως ανώτατο όριο διαφοράς ορίζονται τα τέσσερα τέρματα.

Ø  Υποχρέωση των ομάδων στις φανέλες των διαγωνιζομένων αθλητών να υπάρχει αρίθμηση.

Ø  Τοποθέτηση, στις 4 (τέσσερις) γωνίες του γηπέδου, σημαιάκια ορίων του αγωνιστικού χώρου. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Σ/Κ.

Ø  Οι ενάρξεις των  αγώνων να ορίζονται σε εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών  11:00 - 18:00. Υποχρέωση των ομάδων η συνεπής τήρηση του προγράμματος. Να δίνεται προτεραιότητα στους αγώνες του Atticaαπό άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Περίπτωση αναγκαστικής αναβολής αγώνα ορίζεται μόνο η ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου καθώς  και οι ακατάλληλες καιρικές  συνθήκες. Αναβολή αγώνα σύμφωνα των ως άνω αποφασίζει ο διαιτητής παρουσία των συναγωνιζόμενων ομάδων στο γήπεδο  πριν την έναρξή του.

Ø  Υποχρέωση των ομάδων, σε περίπτωση αποδεδειγμένα αναγκαστικής αναβολής, να ενημερώσουν εγγράφως, τουλάχιστον 3 (τρεις) ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα, τον διοργανωτή, την αιτία που οδηγεί σε αυτή. 

Ø  Η διεξαγωγή τυχόν αναβληθέντων αγώνων θα γίνεται υποχρεωτικά και ύστερα από συνεννόηση των αρμοδίων των διαγωνιζομένων ομάδων  στα κάτωθι χρονικά περιθώρια:

α) σε καθημερινή ημέρα της αμέσως ερχόμενης εβδομάδας,

β) σε διπλό αγώνα των ομάδων τους  το αμέσως ερχόμενο Σ/Κ  ήτοι: Σάββατο μεταξύ τους και Κυριακή με τον προγραμματισμένο αντίπαλο της τρεχούσης αγωνιστικής ή αντίστροφα.

γ) με την πρώτη διακοπή της διοργάνωσης (εορτές – αργίας) αμέσως μετά το τέλος της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ø  Τέλος σε κάθε άλλη περίπτωση   ομάδα  που δεν θα είναι συνεπής με τα ως άνω και παρουσιασθούν δύο αναβολές, ανεξαρτήτως κατηγορίας τμήματος, κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου θα αποβάλλεται από την διοργάνωση έως το τέλος αυτής.

Ø  Σε περιπτώσεις φαινομένου υψηλής θερμοκρασίας, θα διακόπτεται για 5' ο αγώνας, ενδιάμεσα της διάρκειας των δύο αγωνιστικών  ημιχρόνων, προκειμένου να δροσίζονται οι νεαροί αθλητές. 

Ø  Σε ενδεχόμενο, κατά την διάρκεια αγώνα, ξαφνικής έντονης βροχόπτωσης, ιδιαίτερα για τις μικρές κατηγορίες, θα διακόπτεται ο αγώνας.

Ø  Όπως επίσης σε καιρικό φαινόμενο με ισχυρούς ανέμους δεν θα διεξάγονται ή θα διακόπτονται οι αγώνες που χρησιμοποιούνται κινητές εστίες τερμάτων ή εγκυμονούν άλλοι κίνδυνοι (ύπαρξη λαμαρίνων κ.α. ).

Ø  Θα τηρούνται οι ισχύοντες κανονισμοί ποδοσφαίρου.                                                                                                           

 ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: α) Κ16, Κ14, Κ13 Νο 5 & β) Κ12, Κ11 & Κ10  Νο 4.

Ø  Γήπεδα τέλεσης αγώνων :

 

Ø  Για την κατηγορία Κ16 ορίζονται γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων οι εγκαταστάσεις των Π.Α.Ε.,  ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ καθώς και τα γήπεδα των Τραχώνων, Αλίμου (Π.Α.Ε. Πανιώνιος), σε άλλη περίπτωση, εκτός των ανωτέρω, η γηπεδούχος ομάδα θα υποχρεούται να αγωνιστεί σε γήπεδο (αναφερόμενα) της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ø  Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οι αγώνες θα γίνονται στις εγκαταστάσεις των ομάδων όπως επίσης και στα γήπεδα που έχουν δηλώσει, εφόσον αυτά πληρούν τα προβλεπόμενα.

 

Ø ΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ευθύνη των ομάδων τα γήπεδα που χρησιμοποιούν να ΠΛΗΡΟΥΝ τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις (άδεια λειτουργίας - κανόνες ασφάλειας)  διεξαγωγής αγώνων. 

 

Ø  ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:

Ø  Αποστολή, από τις ομάδες, στη διοργανώτρια για ανάρτηση στο siteονομαστική κατάσταση αθλητών ανά κατηγορία (σε μορφή EXCEL)με ευθύνη των Υπευθύνων, (νόμος περί προσωπικών δεδομένων) με την απαραίτητη συναίνεση του κηδεμόνα (συνημμένο σχετικό έγγραφο).

Ø  Κάθε Τετάρτη έως τις 12:00, σε ηλεκτρονική μορφή (e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ενημέρωση στον διοργανωτή,  ημερομηνία, ώρα και γήπεδο τέλεσης αγώνα ανά κατηγορία συμμετεχόντων.

Ø   Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η λήψη και αναμετάδοση φωτογραφικού υλικού και βίντεο.

Οι  Οι ομάδες που συμμετέχουν, στους ΕΝΤΌΣ έδρας αγώνες τους έχουν το δικαίωμα βιντεοσκόπησης του, για εσωτερικούς εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους και εφόσον έχουν πιστοποιήσει στην διοργάνωση τα στοιχεία του αρμοδίου που έχουν εξουσιοδοτήση για την λήψη του βίντεο του αγώνα (νόμος περί προσωπικών δεδομένων).

Ø   Το βίντεο κατ 'εξαίρεση μπορεί να αποστέλλεται στην διοργάνωση για να γίνει ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του AFG.  

Ø   Η ιδιότητα της ιστοσελίδας είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και καταχώρησης στατιστικών.

Ø Στο τέλος των αγώνων με φροντίδα των ομάδων και της διοργάνωσης να γίνει Εορταστική εκδήλωση.               

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ AFG: e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                          

1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ AFG 

  .

                                             

ΒΙΝΤΕΟ